, ,

Goede voornemens

goede voornemens

Goede voornemens voor 2017

Metro onderzocht wat de meest populaire goede voornemens zijn voor 2017:

  1. afvallen
  2. stoppen met roken
  3. meer tijd met familie en vrienden doorbrengen
  4. sporten
  5. stoppen met drinken
  6. stoppen met stressen en meer genieten van het leven
  7. zaken op orde krijgen
  8. iets nieuws leren

Zit er iets van jouw gading bij? De meeste mensen denken dat zij hun voornemen wel waar zullen maken, terwijl 75% in de eerste maand al is gesneuveld! Uiteindelijk slaagt maar 17% in hun goede voornemens! Wat mij opvalt dat ze bijna allemaal gaan over kwaliteit van leven en niet over meer bezittingen!

ITR

Inspiratie, transpiratie en realisatie zijn de stappen die je achtereenvolgens moet zetten om je goede voornemen ook echt waar te maken. Vooral de eerste twee. De derde is het logische gevolg.

Inspiratie

Zorg dus om te beginnen voor genoeg inspiratie. Een goede inspiratiebron is het bewustzijn van de pijn en de ellende die je oploopt als je het voornemen niet waarmaakt. Als dat geen pijn oplevert is er ook niet voldoende aanleiding om te veranderen. Veranderen begint met een sterk besef van urgentie. Dus pijn bij falen en plezier bij slagen.

Transpiratie

Transpiratie is het gevolg van hard werken en doorzetten. Dat heb je meestal nodig om je doelen te realiseren. Als je moeite hebt met doorzetten is er meestal te weinig inspiratie! Kijk daar nog eens naar als het tegen zit zodat je weer weet waarom je het ook alweer doet.

Realisatie

werk in uitvoeringRealisatie is het logische gevolg van alle acties in de juiste richting. Soms een stapje terug maar daarna weer drie vooruit! Een helder beeld van wat je wilt, de juiste actie en doorzetten, doorzetten en nog eens doorzetten leiden bijna automatisch tot het gewenste resultaat! Tijd voor een feestje.

Niemand kan alles alleen

Kijk nu nog eens naar je goede voornemens en bedenk waarom je dat wilt, wat er gebeurt als je er niet in slaagt, wat het je oplevert als je geslaagd bent. Maak dit beeld zo helder mogelijk voor jezelf. Zoek plaatjes die het eindresultaat goed verbeelden en plak deze op in je omgeving zodat je ze dagelijkse ziet. Het houdt je scherp!

Kijk ook goed wat er voor nodig is om te slagen, wat jij al kunt, wat je nog moet leren en wie je daarbij kan helpen. Wat ga je concreet doen? Maak een dashboard voor jezelf waar je je vorderingen op bijhoudt. Geef jezelf bijvoorbeeld een cijfer voor bepaalde taken en pas dit regelmatig aan om te zien hoe goed je gaat en waar je kunt bijsturen. Betrekt zoveel mogelijk je omgeving en vraag hen jou te helpen. Ze doen het meestal graag.

Bedenk nu al wat je gaat doen om het te vieren als zodra je geslaagd bent. Misschien kun je ook tussentijds iets vieren als het realiseren van je einddoel wat verder weg ligt. Bedenk dan tussendoelen die bereikbaar zijn binnen afzienbare tijd.

ITR informatie.

Wil je alles weten over het ITR programma? Kijk dan hier maar eens.

Ik wens je veel inspiratie voor 2017!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *