Workshop energiek leiderschap: duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid lijkt een toverwoord voor 2016 en 2017 als het gaat over mensen. Is het wel een toverwoord of komt er meer bij kijken?

De hoeveelheid energie die we ervaren beïnvloedt ons gedrag en ons gedrag bepaalt ons resultaat. Loon naar werken zeg maar. Andersom is het ook zo dat als we iets doen met goed resultaat bestendigt dat ons gedrag en daar krijgen we energie van van. De energie die we ter beschikking hebben, het vermogen van onze batterij, wordt door verschillende zaken beïnvloed. U kunt daarbij denken aan:

  • Voeding en drinken
  • Slaap
  • Stress
  • Conditie

Tijdens de workshop laten we u zien hoe het mogelijk is dat deze zaken onze energie zo beïnvloeden en wat u er aan kunt doen om energieker te zijn. We gaan een voor een in op deze aspecten en de invloed die ze op uw vitaliteit en daarmee op duurzame inzetbaarheid hebben.

Zwakke batterij

Je kunt de batterij van een mens vergelijken met de batterij van een auto. Niet elke auto heeft dezelfde sterkte aan batterijkracht nodig. Een diesel bijvoorbeeld heeft een sterkere batterij dan een vergelijkbare benzine-auto. batterij
En ook niet elke elektrische auto heeft dezelfde batterij. De manier waarop ons lichaam met de beschikbare energie omgaat bepaalt hoelang we met onze batterij doen. Om te leven verbruiken we in optimale omstandigheden al 30% van de beschikbare energie. Als de omstandigheden zwaarder zijn gaat het verbruik omhoog en zal de batterij eerder leeg raken.

Een van de belangrijkste oorzaken dat een batterij sneller leeg raakt en minder goed weer wordt opgeladen is stress. Veel leidinggevenden zullen het niet erkennen maar wel herkennen dat er regelmatig stress is in het werk. Thema’s die betrekking hebben op het hoe en waarom in de loopbaan spelen daarbij niet zelden een belangrijke rol. Deze stress wordt maar al te vaak weggewuifd.

Doelgroep

De workshop is speciaal voor bedrijven die serieus werk willen maken van duurzame inzetbaarheid en zich afvragen waar ze moeten beginnen.

Uw investering

Uw investering voor deze interactieve workshop bedraagt slechts € 59,- ex BTW.

Locatie en planning.

Deze workshop kan op elke willekeurige locatie worden verzorgd. De workshop wordt op aanvraag binnen organisaties verzorgd.