Vitaal Leiderschap

Meer presteren in korte tijd, deadlines halen, targets binnenslepen en het bijwonen van vele vergaderingen. Een constant stijgende werkdruk heeft zijn weerslag op de prestaties van u en uw medewerkers. Een goede balans vinden tussen in- en ontspanning is een dagelijkse strijd voor veel mensen. Vitaliteit is daarin een belangrijk sleutelwoord. Vitaliteit staat voor energie en fitheid. Het is één van de basisbehoeften van de mens, want iedereen wil zich graag energiek voelen. Vitale medewerkers binnen uw bedrijf zijn dan ook noodzakelijk. Het zorgt voor een goede sfeer en een positief effect op de productiviteit en de organisatieresultaten.

Investeren in vitaliteit en duurzame inzetbaarheid is daarom van groot belang. Leiderschap is het beste halen uit jezelf en anderen. Vitaal leiderschap wil zeggen dat u er voor zorgt dat u als leidinggevende meer grip hebt op de omstandigheden en meer eigen verantwoordelijkheid neemt voor uw eigen gezondheid en vitaliteit.

Gezondheid en vitaliteit

Gezondheid en vitaliteit zijn van grote invloed op het rendement van organisaties en ook op het gedrag van leidinggevenden. Het bepaalt mede de energie die iemand heeft. In Nederland was het ziekteverzuim in 2013 op laagste punt ooit: 3,8% landelijke gemiddelde. Naar verwachting is het verzuim als gevolg van mentale aspecten zoals stress meer dan 35% van het totale verzuim.

Het programma vitaal leiderschap

In het programma vitaal leiderschap gaan we in op de situatie binnen uw organisatie en gaan we samen met u na waar de oorzaken liggen van het verzuim. Wat echter veel belangrijker is, is dat we samen met u een programma maken dat u en uw organisatie helpt het verzuim terug te dringen maar vooral te voorkomen. Leidinggevenden leren dat vitaliteit makkelijker is te verwezenlijken dat men nu vaak denkt.

Onderwerpen vitaal leiderschap

Tijdens het programma vitaal leiderschap komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • analyse van de situatie
  • kennismaking en intakegesprekken
  • stress, wat is het en hoe voorkom je het of kom je er van af als je het hebt
  • vitale en gezonde leefstijl, voeding, slaap, bewegen en het functioneren van het lichaam
  • vitaal leidinggeven, motivatie en vitaliteit van medewerkers
  • optioneel individuele begeleiding

Digitale leer en coachomgevingELO

Het programma ondersteunen we met behulp van onze eigen digitale leer en coachomgeving. Deelnemers ontvangen een persoonlijke inlogcode. Op deze manier haalt u het optimale uit uw deelname. Een deel kunt u in uw eigen tijd en op uw favorite plaats doen. Een ideale combinatie tussen online en op locatie levert een groter rendement op.

Meer weten?

Meer weten over vitaal leiderschap?