Spiritualiteit in Leiderschap

Spiritualiteit en de mens centraal

yin-yangSpiritueel en/of dienend leiderschap gaat over mensen en de mens staat bij ons in elk programma dan ook centraal. Elk mens is uniek en we nemen de individuele leerbehoefte als uitgangspunt bij het samenstellen van programma’s. Tijdens de programma’s leren we leiders ook hun mensen centraal te zetten en die dingen te doen die zij nodig hebben om tot grootse hoogtes te klimmen.

Spiritualiteit is voor ons niets anders dan het leven. Je kunt nu eenmaal niet niet spiritueel zijn. Veel mensen verwarren spiritualiteit met iets dat je in je vrije tijd doet en los staat van het werk of van leiderschap. Volgens ons heeft het er echter alles mee te maken. Ook als leider handel je vanuit jouw gevoel van zingeving en vanuit jouw gevoel wat echt belangrijk voor je is. Achter elke zakelijke doelstelling zit altijd een hoger doel dat je zelf als mens wilt bereiken. Hier gaat spiritualiteit over.

Duurzaam ontwikkelen

De ontwikkeling die mensen doormaken leiden altijd tot verandering van gedrag en we willen liever niet dat zij morgen weer terugvallen in oude patronen. We werken daarom dus samen met onze deelnemers aan duurzame ontwikkeling van leiderschap. Zorgen dat het geleerde beklijft betekent dus vaak ook nieuwe gewoontes aanleren. Door de periode waarin we deelnemers begeleiden langer te maken kunnen we er samen met de deelnemers voor waken dat zij weer terugvallen.

Individuele begeleiding

Daar waar nodig of gewenst gaan we 1 op 1 aan de slag. Dit geldt zowel voor coaching als training. Het gaat altijd om het te behalen doel en de manier waarop is daaraan ondergeschikt. 1 op 1 sessies worden altijd in overleg met elkaar gepland.

Education Permanente

Een mens is nooit te oud om te leren en naarmate je meer weet ontdek je pas hoe weinig je weet. Het effect van persoonlijke ontwikkeling brengt met zich mee dat je nooit bent uitgeleerd. Heb je ons dan voor de rest van je leven nodig? Nee natuurlijk niet! We helpen je op weg en wijzen je een deel van de route, maar het grootste deel moet je tenslotte toch zelf doen. Deelnemers ervaren als zij eenmaal aan de slag gaan met hun persoonlijke ontwikkeling dat de behoefte om ermee bezig te blijven groeit. Het is ons groot genoegen om deel uit te maken van een deel van deze persoonlijke ontwikkeling!

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die onze aanpak voor u kan hebben? Wilt u zelf ervaren hoe het mogelijk is uw persoonlijk leiderschap te versterken?

Gratis e-book: Essenties van Leiderschap

In ons gratis e-book “Essenties van Leiderschap” vertellen we meer over deze thema’s en de relatie tot leiderschap.