Presenteren is jezelf laten zieneffectief presenteren

Sprekersangst is een van de meest voorkomende angsten bij mensen die moeten spreken in het openbaar. Ben ik wel goed genoeg, wat zullen ze wel van mij denken, als ze maar blijven luisteren en geen kritische vragen stellen. Deze en meer van dergelijke gedachten schieten vaak door het hoofd van sprekers. Dat is helemaal niet nodig, je kunt zelfs leren plezier te hebben bij het spreken in het openbaar. Dat is het doel van deze training.

Succesvol presenteren en spreken in het openbaar

Een succesvolle presentatie of lezing is afhankelijk van inhoud, structuur , vorm en performance. Tijdens de training gaan we in op deze elementen en ga je direct zelf met deze materie aan de slag.

Praktijk en op maat

Tijdens de training richten we ons op jouw praktijk. In de voorbereiding onderzoeken je waar je tegen aan loopt en wat jouw doelstellingen zijn voor deze presentatietraining. Wat wil je leren en wanneer is de training voor jou geslaagd?

Je bereidt de eerstvolgende presentatie die je moet geven voor zodat je zelfverzekerd voor de dag komt en plezier hebt tijdens je presentatie. Je oefent een aantal belangrijke aspecten van presenteren. Daarbij gebruiken we een video om te ervaren wat anderen van jou zien en je meer bewust te maken van wat je doet en hoe dat overkomt. Je ervaart daardoor ook hoe het nog beter kan!

Onderwerpen

De onderwerpen die tijdens de training aan bod komen zijn zeer uiteenlopend.

  • Hoe zorg ik voor een pakkende eerste indruk
  • Non-verbale communicatie
  • Natuurlijk en ontspannen spreken, stemgebruik
  • Zelfvertrouwen: faalangst omzetten in slaagmoed
  • Gedegen voorbereiding
  • Opbouw en structuur van de presentatie
  • Gebruik van hulpmiddelen
  • Interactie met het publiek, plaats op het podium
  • Overtuigingstechnieken

Voorbereiding en nazorg

Ter voorbereiding op de training ontvang je een inlogcode voor onze digitale portal. Daarin vind je onder andere enkele vragen ter voorbereiding op de training. In de portal vind je ook een forum waar je ervaringen kunt uitwisselen met andere deelnemers of vragen aan de trainer kunt stellen. Je houdt toegang tot de portal en krijgt na afloop van de training toegang tot alles tips en de theorie achter het succesvol presenteren.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze training of een afspraak maken voor een kennismaking? Laat hieronder dan je gegevens achter. Wij nemen contact met je op om samen af te stemmen op welke manier wij jou het beste kunnen helpen.

Informatie effectief presenteren

1 + 4 = ?