OrganisatieontwikkelingOrganisatieontwikkeling

Organisatieontwikkeling betekent voor ons het begeleiden van organisaties bij veranderingen; naar een nieuw niveau van succes!

Daarbij kan het gaan om fusies en overnames, stagnaties in de bedrijfsresultaten maar ook gewoon het realiseren van een nieuw – hoger ambitieniveau. Wij richten ons op zowel strategische bedrijfsontwikkeling als op leiderschapsontwikkeling. Leidinggevenden en medewerkers ontwikkelen zich altijd binnen de context van het bedrijf en een bedrijf staat stil zodra haar medewerkers stil staan!

Het roer om

Onder de druk van de economische ontwikkelingen zien veel organisaties zich genoodzaakt het roer om te gooien. Soms met een goed doordacht plan en soms op gevoel. Een dergelijke manoeuvre kan eigenlijk alleen maar slagen als er een goed plan is. Waar wil men heen, is dat realistisch, wat zijn de alternatieven? Zo zijn er veel vragen die vooraf beantwoord zouden moeten worden. Dat is helaas lang niet altijd het geval.

U krijgt te maken met facetten waar u wellicht tot nu toe nog nooit mee te maken heeft gehad. Denk daarbij aan spanningen binnen de onderneming, weerstand van medewerkers en soms ook van leidinggevenden, weerstand vanuit de OR, noodzakelijke investeringen die gedaan moeten worden etc. etc.

Eerste hulp bij organisatieontwikkeling

Wij kunnen u helpen in dit proces om niet de fouten te maken die anderen al eens hebben gemaakt.

Wilt u meer weten?

Wilt u weten op welke manier wij u kunnen helpen het roer op een verantwoorde manier om te gooien? Klik op de link een laat uw gegevens achter.    [pl_button type=”success” link=”http://www.zininleiderschap.nl/contact/” size=”medium”]Ja, ik wil meer weten![/pl_button]