,

Goede voornemens

goede voornemens kalender

75% van de goede voornemens mislukt

U weet waarschijnlijk dat meer dan 75% van de goede voornemens sneuvelt binnen 1 maand nadat ze begonnen zijn. Dat is erg teleurstellend, maar je zou ook kunnen zeggen dat ondanks veel tegenslag toch nog steeds 25% van de goede voornemens kans heeft om te slagen! Als leider maakt u ook elke jaar goede voornemens en noemt dat dan meestal “nieuwe doelen”. Er zijn helaas geen cijfers over het percentage van de doelen dat wel of niet gehaald wordt. U weet dat waarschijnlijk wel voor u zelf.

Nu is er wel veel geschreven over de methode van het stellen van doelen. U kunt deze het beste SMART definiëren. De vraag die ik u hier wil voorleggen gaat niet zozeer over het SMART principe maar veel over de gebieden waarvoor u doelen stelt voor het komende jaar.

Doelen

DoelDe doelen gaan veelal over omzet, winst, kosten, ziekteverzuim en dergelijke. Feitelijk zijn dit resultaten van uw inspanningen. Met andere woorden: als u doet wat u moet doen en uw mensen doen dat ook zou uw omzet optimaal moeten zijn en uw ziekteverzuim nihil. Het is dus eigenlijk veel slimmer om naast de eindresultaten ook doelen te stellen door de factoren die uw doelen beïnvloeden. Wij zeggen ook wel eens dat het sturen van een organisatie met behulp van resultaten veel lijkt op het sturen van een auto met behulp van alleen de achteruitkijkspiegels. U kijkt namelijk altijd naar achter om vast te stellen of u het wel of niet gehaald heeft. Bijsturen kan dan vaak niet meer.

Gratis deelname Organisatie Rendement Scan

Aangezien leiderschap ons favoriete thema is en gelijktijdig de zwakste schakel van veel organisatie betreft, dagen wij u uit deel te nemen aan de Organisatie Rendement Scan. Deze scan geeft u door middel van 20 vragen op het gebied van mensen en bedrijfsprocessen direct een zeer goede indicatie waaraan u in de komende periode zou kunnen en misschien zelfs wel zou moeten werken om uw doelen te kunnen halen. Wij bieden u de mogelijkheid om gratis aan de scan deel te nemen.

Uw investering

De enige investering die wij van u vragen is uw naam en e-mailadres. Het spreekt voor zich dat wij deze uitsluitend voor dit doel gebruiken en om u in de toekomst af en toe enkele leiderschapstips toe te sturen. U kunt zich bij elke bericht dat u van ons ontvangt direct weer afmelden. Wij hopen natuurlijk dat de tips voor u de moeite waard blijken en ze graag wilt blijven ontvangen.

Durft u het aan? Voer hieronder uw gegevens in om uw gratis deelname aan te vragen.
1 antwoord
  1. Gerard
    Gerard zegt:

    Ik heb de scan gemaakt en het gaf mij een goed beeld van hoe het bij ons is gesteld. Bedankt daarvoor. Willen jullie mij bellen om een afspraak te maken?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *