Ik Ben Een Leider

leiderschap9Het programma: “Ik Ben Een Leider” is gericht op de individuele begeleiding van Leiders die zich verder willen ontwikkelen naar sterke leiders en grip willen krijgen op motivatie van zichzelf en hun medewerkers. Leiderschap tonen en een Leider zijn is iets veel meer dan alleen leidinggeven. Wij ontmoeten veel leidinggevenden die geen leiders zijn en soms ook een leider die liever geen leiding geeft. Het gaat bij het zijn van leider en tonen van leiderschap om een staat van zijn. Een volkomen onbewuste manier van doen waardoor de omgeving van deze mensen hen ervaart en aanvaart als leiders.

Je hoort wel eens zeggen dat leiders niet gemaakt worden maar geboren. Wij denken dat ook als je niet als natuurlijk leider bent geboren, je wel degelijk een leider kunt zijn of worden. Dat is de essentie van dit leiderschapsprogramma.

We starten dit leiderschapsprogramma zoals de meeste van onze programma’s met een persoonlijke kennismaking. In dit gesprek gaan we in op wie is wie, maar ook op de gewenste leerdoelen. Waar wilt u naar toe en waarom bent ui er eigenlijk nog niet? Wat valt er nog te leren en wat bent u bereid daarvoor te doen? Deze laatste vraag lijkt wellicht een beetje raar, dat is die echter niet! Ook onderwerpen we u aan enkele digitale onderzoeken

Veel leiders leggen een groot deel van de verantwoordelijkheid van de motivatie van hun teamleden bij deze teamleden en gaan daarbij voorbij aan hun eigen verantwoordelijkheid. We krijgen dan ook niet zelden de vraag of wij de medewerkers in enkele sessies niet kunnen motiveren. Natuurlijk zouden we dat kunnen, het heeft echter geen zin als er verder niets veranderd. U bent als leider als geen ander verantwoordelijk voor het motiveren van uw mensen. Dit is dan ook het leidende thema in dit programma: motivatie.

We gaan in op de volgende onderwerpen:

  • Wat is leiderschap en wat is mijn leiderschapstijl
  • Wat is motivatie
  • Wat motiveert mij
  • Wat motiveert mijn mensen
  • Hoe kan ik hun motivatie veranderen en hoe krijg ik er grip op

We gaan in een stuk theorie die via de digitale leeromgeving wordt aangereikt en daar later nog is na te lezen. Tijdens de sessies gaan we vooral praktisch aan de slag.