Energiek Leiderschapenergie gedrag resultaat

Leiderschap is het beste uit jezelf en uit je medewerkers halen. Energie is daarbij de bron van prestaties en resultaat!

De hoeveelheid energie die we ervaren beïnvloedt ons gedrag en ons gedrag bepaalt ons resultaat. Loon naar werken zeg maar. Andersom is het ook zo dat als we iets doen met goed resultaat bestendigt dat ons gedrag en daar krijgen we energie van van.

Energie

De hoeveelheid energie die iemand ter beschikking heeft wordt door verschillende zaken beïnvloed. Voeding is bijvoorbeeld een belangrijke bron van energie, maar ook slaap draagt bij aan het herstel van het lichaam en het aanvullen van de verbruikte energie. Het is algemeen bekend dat mensen die te weinig drinken gemiddeld minder energie ervaren en feitelijk ook minder energie ter beschikking hebben ten opzichte van mensen die voldoende water drinken.

Belangrijke verbruikers van energie zijn alle lichaamsprocessen zoals hartslag, bloedsomloop, spijsvertering en nog veel meer. Uiteraard kosten werken en onze persoonlijke activiteiten ook de nodige energie.

Lege of volle batterij

Je kunt de batterij van een mens vergelijken met de batterij van een auto. Niet elke auto heeft dezelfde sterkte aan batterijkracht nodig. Een diesel bijvoorbeeld heeft een sterkere batterij dan een vergelijkbare benzine-auto. batterij
En ook niet elke elektrische auto heeft dezelfde batterij. De manier waarop ons lichaam met de beschikbare energie omgaat bepaalt hoelang we met onze batterij doen. Om te leven verbruiken we in optimale omstandigheden al 30% van de beschikbare energie. Als de omstandigheden zwaarder zijn gaat het verbruik omhoog en zal de batterij eerder leeg raken.

Een van de belangrijkste oorzaken dat een batterij sneller leeg raakt en minder goed weer wordt opgeladen is stress. Veel leidinggevenden zullen het niet erkennen maar wel herkennen dat er regelmatig stress is in het werk. Thema’s die betrekking hebben op het hoe en waarom in de loopbaan spelen daarbij niet zelden een belangrijke rol. Deze stress wordt maar al te vaak weggewuifd.

Inhoud van het programma

Het programma energiek leiderschap leert leidinggevende te herkennen waar energielekken zitten en leert hen hun batterij beter te bewaken en maatregelen te nemen hun batterij beter op te laden.

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Nulmeting
 • Digitale intake
 • Bepalen van doelstellingen
 • 4 Praktische workshops van telkens 1 dagdeel
 • Individuele begeleiding (optioneel)

Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

 • Introductie over energie en energiebronnen en bewustwording over persoonlijke thema’s
 • Verschil in voeding die slaperig maakt en energie kost en voeding die juist energie oplevert.
 • Het belang van slaap en methodes om beter te kunnen slapen en sneller uit te rusten
 • Stress en omgaan en tegengaan ervan
 • Het belang van voldoende water drinken
 • Tips voor effectief bewegen zonder direct lid te worden van een sportschool

Het programma is ontwikkeld aan de hand van de dagelijkse praktijk van leidinggevenden en ook volledig afgestemd op deze leidinggevenden.

Uw investering

Open training

Uw investering voor deelname aan het programma energiek leiderschap bedraagt per deelnemer € 1655,- bij een minimum van 6 deelnemers en maximaal 10 deelnemers. Het genoemde tarief is exclusief BTW, echter inclusief koffie, thee, water en frisdrank, een persoonlijke nulmeting en het gebruik van de digitale portal.

Optioneel is het gebruik van een personal coach.

Incompany training

Voor de uitvoering van dit programma binnen uw organisatie bedraagt uw investering € 8750,- bij een groepsgrootte van maximaal 10 deelnemers. Het genoemde tarieven is exclusief BTW en exclusief het gebruik van een locatie, echter inclusief het gebruik van de digitale portal, de nulmeting en een persoonlijk intakegesprek.

Optioneel is het gebruik van een personal coach.

Planning

Alle planningen worden in overleg met u gemaakt. Kijk voor data van de open trainingen in onze agenda.

Meer weten?

Wilt u meer weten of een afspraak maken met een van onze experts? Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen daarna contact met u op.