Bepaal je DNA Leiderschap Profiel

Het startpunt voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

DNA van Leiderschap

Moderne en sterke leiders lopen voorop in de zoektocht naar nieuwe ideeën en methodes. Ze durven daarbij voortdurend het denken en handelen van anderen en zichzelf ter discussie te stellen. Om in het hectische speelveld duurzaam succesvol te zijn, is het voor leiders cruciaal betrouwbaar inzicht te hebben in hun natuurlijke leiderschapstalenten en de manieren waarop ze deze succesvol in kunnen zetten. Het DNA Leiderschap Profiel biedt dit inzicht door een unieke DNA analyse in combinatie met een online ontwikkel assessment en een persoonlijk feedback gesprek.

Gericht onderzoek

Door middel van gericht onderzoek van het DNA kunnen we de biologische identiteit van deelnemers vastellen. Daarbij maken we gebruik van zogenaamde biomarkers. Daarnaast stellen we een psychologisch profiel op dat is gevalideerd door 25 jaar wetenschappelijk onderzoek.

De manier waarop jouw hersenen informatie verwerken, opslaan en je gedrag beïnvloeden, is anders dan dat van ieder ander. Om je doelgericht te kunnen ontwikkelen als professional, is het cruciaal dat jouw ontwikkelplan is afgestemd op jouw biologische identiteit.

Maximale impact uit leiderschapspotentieel

Met de verkregen inzichten halen leiders het maximale uit hun leiderschapspotentieel. Directie en managementteams gebruiken de inzichten om effectiever samen te werken en HR gebruikt de inzichten om management development trajecten te ondersteunen en de juiste leiders te koppelen aan het juiste team.

Het DNA Leiderschap Profiel is geschikt voor individuele leiders, team en organisaties.

  • Vergroot het inzicht bij individuele deelnemers
  • Helpt Team in de samenwerking
  • Helpt Organisaties leiders op de juiste plaats in de organisatie in te zetten.

Het gebruik van het DNA Leiderschap Profiel maakt duidelijk waar successen vandaan komen en maakt het makkelijker successen te realiseren en te vergroten.

Inzicht in uw DNA

Uw DNA wordt op de onderstaande genen onderzocht

DRD4 Gen

DRD4 GenDRD4 Gen (Nieuwsgierigheid)

Het DRD4-gen is essentieel voor een belangrijke dopamine-ontvanger in de hersenen. Deze receptor zorgt ervoor dat dopamine door onze hersencellen wordt opgenomen. Dit gen speelt een rol in de mate waarin men een dopamine-rush krijgt in reactie op nieuwe prikkels.

OXTR Gen

SERT GenOXTR Gen (Sociale warmte)

Het OXTR-gen ligt aan de basis voor een oxytocine ontvanger in de hersenen. Dit gen speelt een rol in onze gevoeligheid voor sociale signalen die wij tijdens sociale interactie van de ander krijgen. Dit gen blijkt impact te hebben op empathie, het verwerken van emoties en zorgt voor het warme gevoel van ondersteuning dat we ervaren als anderen ons helpen.

Oxytocine is een neuropeptide die als hormoon en neurotransmitter fungeert. Het lijkt een belangrijke rol te spelen bij het verbinden van sociale contacten met gevoelens van plezier. Het speelt een centrale rol bij moederbinding, vriendschappen en romantische interacties, evenals bij seksualiteit. Ook bij het verrichten van zorgtaken wordt er meer oxytocine aangemaakt. Omdat oxytocine ook een belangrijke rol speelt bij de hechting van opvoeder en kind, wordt het ook wel het knuffelhormoon genoemd.

COMT Gen

COMT GenCOMT Gen (Cognitieve controle)

COMT is een gen dat een belangrijke rol speelt in de koppeling tussen het beloningssysteem en de prefrontale cortex. In het maken van keuzes of een (lange)termijnplanning zorgt de prefrontale cortex ervoor dat we verschillende keuzes tegen elkaar kunnen afwegen. Soms moet er zelfs worden gekozen voor een optie die ‘voor ons eigen bestwil’ is, in plaats van wat we echt graag zouden willen. Daarnaast heeft dit gen invloed op het verwerken van en handelen tijdens een stressvolle situatie en op ons geheugen. Dit noemen we de ‘worrier-warrior’-hypothese. ‘Worriers’ houden langer controle over hun emoties, maar maken zich ook vaker zorgen over die gevoelens. Dit in tegenstelling tot ‘warriors’, die sneller op hun gevoel handelen en gemakkelijker onder druk kunnen presteren.

SERT Gen

SERT GenSERT Gen (Weerbaarheid)

Het serotonine transporter gen (SERT) reguleert de hoeveelheid beschikbare serotonine in de hersenen. Dit betekent dat serotoninesignalen afhankelijk van de variant langer of korter beschikbaar zijn in het emotionele systeem. Die spelen daarmee een belangrijke rol bij de manier waarop professionals emotionele ervaringen verwerken, zoals een project dat mislukt, een ontslag of juist een grote deal die wel doorgaat.

DRD2 Gen

DRD2 GenDRD2 Gen (Vasthoudendheid)

Het DRD2-gen ligt aan de basis voor een andere dopamine receptor. Dit gen heeft te maken met de mate waarin we iets dat we nu hebben of weten, waarderen en koesteren. Stel je bijvoorbeeld voor dat je zin hebt om vanavond sushi te eten, maar je bent in een stad waar je nog nooit eerder bent geweest zodat je geen idee hebt naar welk sushirestaurant je moet gaan. Op de gok loop je bij een van de sushirestaurants binnen en na een redelijk tot goed diner waardeer je het restaurant op een 7.5. Deze waardering wordt in je hersenen opgeslagen en kun je gebruiken voor een volgende keer dat je in dezelfde stad op zoek gaat naar een sushirestaurant. Sommige mensen zullen ervoor kiezen om hetzelfde restaurant op te zoeken, dat was immers best goed. Anderen kiezen juist wat nieuws, om te kijken of ze een nog beter restaurant kunnen vinden. Maar die lopen wel het risico dat ze ergens gaan eten wat achteraf juist minder blijkt te zijn. Het DRD2-gen speelt een rol speelt bij zulke keuzes: iets bekends opofferen voor een alternatief van onzekere waarde.