Dienend leiderschap of gewoon lekker scoren?

yin-yangDienend Leiderschap is een trend die al een aardige tijd aan de gang is, net als “nieuw leiderschap“. Het lijkt haast wel een tovermiddel tegen alle problemen van leidinggevenden. Eerlijk gezegd geloven wij daar ook in en zouden wij ook u hiermee kennis laten maken en het zelf willen laten ervaren. De realiteit leert ons echter ook dat het er niet zo om gaat wat wij graag willen, maar dat het uw keuze is om een bepaalde weg in te slaan en te bewandelen.

Alleen het resultaat telt?

Leiders laten mensen doen waar zij goed in zijn en de verwachte resultaten opleveren. Het gaat er dus om, om de goede dingen op de goede manier te doen. Hoe u dat ook wilt bereiken, motivatie van uw medewerkers blijft essentieel om ze in beweging te krijgen. Straffen belonen kan dan werken, maar is vaak kortdurend en meestal gericht op angst inboezemen. Als mensen weten dat de “baas” oplet zijn ze alert, kijkt de “baas” niet, dan gaan ze weer hun eigen gang.

Om mensen uit zichzelf in beweging te krijgen is het belangrijk om ze verantwoordelijk te maken voor hun Organisatie rendementresultaat en niet alleen voor hun inspanning. Het is niet alleen belangrijk om voldoende tijd bij de baas aanwezig te zijn, maar om te scoren volgens de afspraak die ze met de baas hebben gemaakt. Motivatie en zelfstandigheid zijn dus de toverwoorden. Het gaat om scoren en doelen realiseren. Wilt u op de ouderwetse manier een beetje hulp om beter te scoren dan helpen wij u daar graag bij!

Onze belofte.

Wij beloven u dat wij niet ons best zullen doen u alsnog om te praten om dienend leiding te geven en wij beloven u ook dat wij er alles aan zullen doen u te helpen het rendement van uw leiderschap verbeteren. U kunt ons daar aan houden!

Afspraak maken?

Ik wil meer weten over dienend leiderschap

1 + 2 = ?

Ik wil meer weten over resultaatgericht leiderschap

3 + 0 = ?