De mens achter…

Peter van DamNa een carrière van 16 jaar bij de Koninklijke Landmacht en daarna een aantal zeer verschillende management functies in verschillende disciplines binnen diverse bedrijven, ben ik in 1998 gestart als ondernemer. Op dat moment had ik een sterke behoefte mijn kennis en ervaring te gebruiken anderen te helpen succesvol te zijn of te worden. Hoe kan dat beter dan als leiderschap trainer/coach!

Aangezien volgens mij deelnemers meer wilden dan ‘slechts’ een training was de combinatie van trainen en coachen met het gebruik van diverse testen en onderzoeken en het gebruik van een digitale leeromgeving de manier om het rendement van werken met mensen optimaal te maken. Het vervult mij ieder keer weer met veel genoegen als ik er getuige van mag zijn als mensen hun eigen leven en werk weer op de rit krijgen of als zij vanuit succes keuzes maken waardoor zij nog succesvoller worden.

Ervaring

Peter van Dam wordt door anderen gezien als expert in het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap om zodoende organisatie beter te laten functioneren. Wij helpen leiders en mensen die dat willen worden, in het verbeteren van leiderschap. Het gaat daarbij altijd om de mens achter de leider. Het gaat bij de ontwikkeling van leiderschap zelden om het aanleren van trucjes voor managers. Het gaat altijd om jou als leider of toekomstig leider. Onze aanpak is pragmatisch en erg gericht op doen en ervaren. We combineren dat met onze uitgebreide kennis op het gebied van leiderschap en een groot aantal praktische oefeningen. Tijdens trainingen en coaching oefenen we in situaties waar jij als leider mee te maken hebt of krijgt.

Onze ervaring op het gebied van leiderschap hebben wij in vele jaren ervaring opgebouwd in een groot aantal leidinggevende functies in zeer uiteenlopende branches.

Persoonlijk waarden

Wij geloven dat mensen in hoge mate door hun waarden worden gedreven, dat is voor ons dus niet anders. Aan het gedrag van leiders zou je in feite hun waarden moeten kunnen herkennen. Met het risico om in clichés te vervallen willen we toch graag onze waarden met u delen omdat ze iets over ons vertellen. Onze waarden zijn onder andere: gedrevenheid, enthousiasme, resultaatgerichtheid, authenticiteit, echtheid, openheid, verbinding, inspiratie, innovatie, bezieling, passie, compassie, vergeving.

Deze waarden geven ZIN aan ons bestaan.

Overtuigingen

Naast waarden hebben we als mens allemaal ons eigen beeld van de wereld en onze eigen kijk daarop. Deze overtuigingen geven kleur aan de wereld om ons heen. Vanuit de overtuigingen die we hebben vergelijken we voortdurend de ervaringen die opdoen. Onze belangrijkste overtuigen zijn:

  • als iemand iets kan, kan iemand anders dat ook leren
  • de buitenwereld is de reflectie van onze binnenwereld
  • wij geloven in de kracht van mensen en hun bereidheid zich te ontwikkelen
  • elk mens wil gelukkig zijn
  • wij bestaan als mens dankzij andere mensen om ons heen
  • als we het leiderschap in de wereld kunnen verbeteren zal de wereld verbeteren
  • elk gedrag, van wie dan ook, heeft altijd een positieve intentie voor degene die het gedrag vertoont
  • een training alleen zal zelden leiden tot het gewenste resultaat

Interesses

Mensen, familie, een bijdrage kunnen leveren, samenwerken, scoren, zin geven, de waarheid, balans in werk en privéleven, wereld verbeteren, lekker eten, partijtje golf, weekje skiën, weekendje weg, universele liefde, genieten, een goed fantasy boek, thriller of sciencefiction films en nog veel meer.

 

Linkedin profiel Peter van Dam